طراحی و پیاده سازی2019-05-20T13:26:37+04:30

شرکت آفاق موج پرداز

مشاوره، طراحی و پیاده سازی و اندازه گیری انواع اتاق آنتن و بدون انعکاس

برای اندازه گیری مشخصات و پارامترهای آنتن، سطح مقطع راداری نیاز به محیطی عاری از مانع می باشد. از طرفی محیط های حقیقی دارای مانع می باشند که این موانع باعث انعکاس، انکسار و پراکندگی موج می گردند. به طوری که امواج پراکنده و منعکس شده می توانند دقت اندازه گیری را به شدت تحت تاثیر قرار دهند. بنابراین برای کاهش خطای اندازه گیری و رسیدن به محیطی شبیه فضای آزاد معمولاٌ از اتاق های بدون انعکاس و یا سایت های بیرونی استفاده می گردد. اتاق های بدون انعکاس اتاق هایی هستند که دیواره، کف و سقف آنها پوشیده از جاذب الکترومغناطیسی است این عمل باعث حذف سیگنال های انعکاسی می گردد. بعلاوه برای جلوگیری از ورود امواج مزاحم اطراف آزمایشگاه به داخل آزمایشگاه و برعکس، لازم و ضروری است که اتاق آنتن از امکانات شیلدینگ برخوردار باشد.

لازم به ذکر است که ابعاد اتاق های شیلد و بدون انعکاس تابعی از فرکانس و آنتن مورد تست است و در صورتی که فرکانس کار آنتن زیاد و یا ابعاد آنتن مورد تست بزرگ باشد،  به دلیل بزرگ شدن ابعاد اتاق و در نتیجه افزایش هزینه معمولاً از سایت های باز بدین منظور استفاده می گردد.

شرکت آفاق موج پرداز دارای تجربه طولانی در زمینه طراحی، پیاده سازی انواع اتاق شیلد و بدون انعکاس در ارگان های مختلف می باشد. از این رو این شرکت آمادگی ارائه خدمات مشابه را به کلیه سازمان های ذیربط دارا می باشد. بعلاوه این شرکت توانایی مشاوره در زمینه تجهیزات  موردنیاز در اتاق های شیلد و بدون انعکاس برای اندازه گیری پارامترهای مختلف آنتن و سطح مقطع راداری را دارد.

 باید توجه نمود که اتاق های شیلد و بدون انعکاس، برای اندازه گیری پارامترهای میدان دور آنتن های بزرگ محدودیت ابعاد دارند که برای غلبه بر این محدودیت ها از سه روش تست میدان نزدیک، رنج فشرده و فضای باز استفاده می نمایند به طوری که در ادامه مختصراً تشریح خواهند شد:

تست میدان نزدیک (تبدیل میدان نزدیک به میدان دور)

شرکت افاق موج پرداز

اتاق آنتن و بدون انعکاس

در این روش به کمک اسکنر میدان نزدیک، دامنه و فاز سیگنال آنتن مورد آزمایش در ناحیه نزدیک آنتن اندازه گیری می شود و سپس با توجه به معادلات تبدیل میدان نزدیک به دور، پارامترهای آنتن موردنظر در میدان دور به دست می آید. اندازه گیری دامنه و فاز در ناحیه نزدیک می تواند به صورت صفحه ای، استوانه ای و یا کروی باشد که هر کدام از این گزینه ها متناسب با نوع آنتن  انتخاب می شوند. در حالت کلی استفاده از میدان نزدیک دارای مزایای زیادی از جمله به دست آوردن اطلاعات دامنه و فاز آنتن، تعیین المان های معویب در آنتن های آرایه، تعیین توزیع جریان بر روی دهانه آنتن است. بعلاوه برای کالیبراسیون آنتن های آرایه فازی یکی از روش های موثر استفاده از اسکنر میدان نزدیک می باشد به طوری که با استفاده از اسکنر میدان نزدیک می توان آنتن آرایه فازی با تعداد المان های بسیار زیاد را در مدت کمی اندازه گیری، کالیبره و المان هایی که احتمالاً دچار از کارافتادگی شده باشند را مشخص نمود. این کار می تواند در داخل اتاق آنتن و یا به صورت سیار انجام پذیرد زیرا در بسیاری موارد المان های مختلف آنتن های آرایه فازی پس از استفاده طولانی، به مرور زمان دچار فرسودگی می شوند که این فرسودگی باعث تغییرات فاز و دامنه در آنها می گردد از این رو برای یکسان سازی دامنه وفاز المان های مختلف نیاز به کالیبراسیون می باشد. از طرفی در اغلب موارد سازه ای که آنتن آرایه فازی بر روی آن نصب شده حجیم  بوده و انتقال آن به داخل آزمایشگاه غیرممکن می باشد. همچنین باز و بسته کردن آرایه فازی هم لزوماً کار ساده ای نخواهد بود. از این رو معمولاً پیشنهاد می گردد که کالیبراسیون در خارج از آزمایشگاه و در حضور سازه اصلی (اصطلاحاً on board) انجام پذیرد.

شرکت آفاق موج پرداز با توجه به سابقه طولانی در این زمینه، آمادگی جهت تهیه اسکنرهای موردنیاز و تجهیزات جانبی از جمله نرم افزارهای تبدیل میدان نزدیک به دور، قابل بکارگیری در اسکنرهای مختلف را دارد. بعلاوه این شرکت توانایی ارایه دوره های آموزشی و مشاوره ای در زمینه قابلیت های میدان نزدیک به دور با توجه به نوع آنتن، امکانات موردنیاز، چگونگی انتخاب اسکنر، نرم افزارهای مورنیاز با توجه به ابعاد و ویژگی های آنتن ، موضوعات مرتبط با کالیبراسیون آنتن های آرایه فازی، ارائه مشاوره در زمینه فراهم آوردن تجهیزات آزمایشگاهی به منظور کالیبره نمودن آنتن های آرایه فازی و همچنین طراحی و پیاده سازی چنین آزمایشگاهی را داراست. همچنین از بحث های مهم در مشخصه گذاری پارامترهای آنتن به کمک استفاده از دیتاهای میدان نزدیک، چگونگی انتخاب ابعاد اتاق شیلد و بدون انعکاس با توجه به ابعاد آنتن می باشد. بنابراین این شرکت مفتخر است که تجارب خود را در موارد فوق الذکر در اختیار محققین و کارشناسان صنایع مختلف قرار دهد.

روش تست و اندازه گیری آنتن در رنج فشرده (Compact)

شرکت آفاق موج پرداز

اتاق آنتن و بدون انعکاس

روش دوم برای کاهش ابعاد اتاق آنتن استفاده از روش فشرده در اندازه گیری است، در این روش موج مسطح یکنواخت در فاصله بسیار کم توسط بازتابنده ها یا رفلکتورها (یا یک پارابولیک رفلکتور) تولید می شود. این روش برای اندازه گیری پارامترهای آنتن های با ابعاد بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد که ابعاد اتاق مورد استفاده در این روش به مراتب کوچکتر از حالت کلاسیک می باشد. در این روش یک آنتن به عنوان منبع، جبهه موج کروی در جهت پارابولیک رفلکتور (بازتابنده سهموی) تشعشع می کند، این امواج پس از برخورد با سطح منعکس کننده به فرم امواج مسطح به آنتن مورد آزمایش برای اندازه گیری پارامترهای مختلف آن می رسند. از تجهیزات اصلی رنج فشرده، اتاق آنتن و بدون انعکاس، ابعاد آنتن مورد آزمایش، ابعاد منعکس کننده و ناهمواری سطح منعکس کننده می باشد.

شرکت آفاق موج پرداز آمادگی کامل دارد تا در زمینه اندازه گیری پارامترهای آنتن و سطح مقطع راداری با استفاده رنج فشرده خدمات تخصصی ارائه نماید.

اندازه گیری پارامترهای آنتن در فضای باز

شرکت آفاق موج پرداز

اتاق آنتن و بدون انعکاس

از دیگر روش های اندازه گیری پارامترهای آنتن، کمک گرفتن از سایت های فضای باز می باشد. اینگونه سایت ها به نام سایت بیرونی و یا سایت فضای باز معروف می باشند و اغلب برای اندازه گیری و مشخصه گذاری آنتن های بزرگ و یا اندازه گیری سطح مقطع راداری اجسام بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند. از پارامترهای اصلی اینگونه سایت ها، ارتفاع دکل فرستنده و گیرنده، سیستم نگهدارنده آنتن و سطح مقطع راداری، انعکاسات ناخواسته از سیستم نگهدارنده، سیستم چرخاننده، اصطحکاک باد و پارامترهای محیطی در سایت، فاصله بین فرستنده و گیرنده، ناهمواری محیط بین فرستنده و گیرنده، امنیت سایت، نویزهای اطراف سایت و امکانات رفاهی مانند آب و برق می باشد که بعضاً تابعی از ابعاد آنتن مورد آزمایش خواهد بود. همچنین در چنین سایت هایی انعکاسات ناخواسته باید تا حد ممکن مینیمم سازی شود که این کار با بکارگیری سطح شیب دار و ایجاد دره بین فرستنده و گیرنده امکان پذیر است. شرکت آفاق موج پرداز آمادگی کامل دارد تا در زمینه ارائه خدمات مشاوره ای، دوره آموزشی، تهیه لیست قطعات موردنظر، ایجاد سایت و همچنین طراحی و پیاده سازی اینگونه سایت ها یاری محققین و صنعتگران باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره تخصصی با شماره تلفن ۰۹۱۲۷۹۷۷۱۳۴ و یا ۸۸۷۰۸۶۱۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

همچنین می توانید درخواست خود را به ایمیل info@afagh-mojpardaz.com  ارسال نمایید، کارشناسان و متخصصین ما همواره پاسخگو کلیه درخواست ها می باشند.